Miso noedelsoep met sweet chilli voor 2 personen

miso soep.jpg

Voor 2 personen - Ongeveer 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 80g misopasta, 2 el sojasaus, sap van 2 limoenen

  • 1 ei, 100g stevige tofu, een handje Aziatische paddenstoelen

  • 1 lente-ui, 4 el edamame

  • 2 el gedroogde wakame (optioneel)

  • 300 g ramen noedels

  • 1 el zwart geroosterd sesamzaad

  • Thaise basilicum (optioneel)

  • Rascal sweet chilli sauce

WERKWIJZE

  1. Los de misopasta op in ½ l water.

  2. Voeg de paddenstoelen en de helft van de lente-ui toe . Gebruik je ook zeewier? Voeg hem dan ook toe aan de bouillon. Laat nog ca. 10 minuten sudderen.

  3. Kook het eitje zacht en snijd de tofu in blokjes.

  4. Verwarm de noedels in de misosoep.

  5. Voeg sojasaus en het sap van de limoenen bij de misosoep. Pel de eitjes en snijd middendoor.

  6. Giet de soep en noedels in de kommen. Verdeel de tofu, wakame, edamame en Aziatische paddenstoelen over de soep en werk af met zwart sesamzaad, de lente-ui en Thaise basilicum.

  7. Drizzel er de sweet chili over.

Met dank aan Niels Wyckstandt, oprichter Rascal tastebuddies

Previous
Previous

Smoky Honey spare ribs

Next
Next

Zuurdesemtoast met je favoriete beleg en chunky piccalilly