Gentse Boudin met gepofte aardappel & Piccalilly
Voor 2 personen
INGREDIËNTEN
2 grote aardappelen
1 Belgische pens van Monsieur BOUDIN (BERTRAND)
40 gr erwten diepvries of vers
50 gr prinsesseboontjes
½ stronkje witloof
2 el Chunky Piccalilly (van Rascal Buddies)
1 el mayonaise
1 takje verse dragon
WERKWIJZE
1) Wrijf de aardappelen in met olijfolie en wat zeezout en gaar 45 min op 180°C in de oven of wikkel ze in zilverpapier, ook met wat olijfolie en zeezout en leg ze 30-40 min tussen de hete kolen van de BBQ.
2) Bak de Bertrand in de pan of grill hem op de BBQ.
3) Blancheer de prinsessenboontjes in gezouten water en doe er de laatste minuut de erwtjes bij.
4) Meng de Piccalilly met de mayonaise.
5) Snij de aardappelen overlangs of in 4 en verdeel er ¾ Piccalilly mayonaise over.
6) Schik de boontjes en de erwtjes er op en het laatste restje van de saus.
7) Werk af met wat verse dragon en julienne van witloof.
8) Serveer samen met de gebakken of gegrilde Bertrand.
Met dank aan Monsieur Boudin en Tom De Vleesschauwer